26 Φεβ 2015

Με τους απόδημους Εβρίτες ο Μητροπολίτης ΔιδυμοτείχουΤους απόδημους Εβρίτες στο Esslingen της Στουτγκάρδης επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου.
Ο Σεβασμιώατος συνοδευτόταν από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, την Αντιδήμαρχο Μεταξάδων Σούλα Μπουργιάζη, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ.Κισσούδη, τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Κων.Σλαβούδη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μεταξάδων Αρχιμ.Ιάκ.Αρναουτίδη.
Το Σάββατο το βράδυ ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του παρακολούθησαν μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Esslingen “Οι Μεταξάδες”, στην οποία συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων, που ταξίδεψε από την Ελλάδα για αυτό το σκοπό. Την Κυριακή της Απόκρεω ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και μίλησε στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Esslingen.
Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τους ομογενείς μας, τους μίλησε, τους ενθάρρυνε και τους προέτρεψε να διατηρούν τους πνευματικούς τους δεσμούς με την Πατρίδα, τα ήθη και τα έθιμα και προ πάντων να αντλούν ελπίδα και παρηγοριά από την πίστη τους στο Χριστό και την Εκκλησία, που είναι η Κιβωτός της σωτηρίας και του Γένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: