13 Ιουλ 2010

Moνάδα βιοκαυσίμων στον Εβρο

Μετά από καθυστέρηση περίπου τεσσάρων ετών εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η επένδυση μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων «Βιοενέργεια Φέρες Α.Ε». Το εργοστάσιο το οποίο θα παράγει πετρέλαιο από διάφορα ενεργειακά φυτά, όπως είναι η ελαιοκράμβη και ο ηλιόσπορος έχει χοροθετηθέι στο Βιομηχανικό Πάρκο Φερών σε έκταση που έχει παραχωρήσει ο Δήμος."Το ύψος της επένδυσης είναι 14 εκ. ευρώ ,ενώ η τεχνολογία η οποία θα χρησιμοποιηθεί είναι αυστριακή και έχει εφαρμοσθεί σε πολλά μέρη της Ευρώπης με πολύ καλά αποτελέσματα" σχολίασε στην "Ε" ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γρηγόρης Γρηγοριάδης, υποστηρίζοντας ότι
"θα εφαρμόσουμε ακριβώς την τεχνολογία αυτήν με προβλεπόμενο αποτέλεσμα να έχουμε δυνατότητα να παραδώσουμε το προιόν είτε στα ελληνικά πετρέλαια,είτε σε τρίτους".
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης τον Δεκέμβριο του 2010 ξεκινούν οι πρώτες εργασίες οργάνωσης του εργοταξίου,ενώ το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος Ιουνίου 2011 με δυνατότητα παραγωγής βιοντίζελ 32.000 τόνων το χρόνο. Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν 30-40 άτομα,ενώ στην πλήρη λειτουργία του θα απασχοληθούν 15 άτομα σε 24ωρη βάση.
Να σημειωθεί ότι πριν από δυόμισι περίπου χρόνια είχαν γίνει πειραματικές καλλιέργειες ελαιοκράμβης στην περιοχή όπου τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη ήταν θεαματικά.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: